ARRELS I TRADICIONS

FESTES PATRONALS

Quatretonda celebra les seues Festes Patronals el primer cap de setmana de setembre, on uns dels actes més importants són la presentació dels joves del poble que fan 18 anys, els festers i festeres, i les espectaculars i artístiques carrosses “de paperets”, i altres com les nit d’espectacles, el concurs de coca dolça o els actes religiosos.

FESTES DE SANT PERE

Les festes de Sant Pere es celebren l’últim cap de setmana de juny, començant el divendres amb “l’Entrà” de bous, continuant amb la solta de bous i vaques pels carrers de la població durant 4 dies, i amb orquestres i “vaquetes” a les nits.

Trobem també la festa d’aniversari de la fundació de la vila de Quatretonda, al voltant del 21 d’octubre de cada any. La festa de Sant Martí, l’11 de novembre, en la qual el poble va en romeria fins l’ermita a beneïr i a menjar-se les típiques “coques de Sant Martí”. El 2 de febrer es celebra la Candelera. El segon diumenge de maig es celebra la festa del carrer Nou, en honor a la Mare de Déu dels Desemparats, on es balla la tradicional “Dansà de Quatretonda”. Altres festes que trobem són la festa de la Cooperativa o dels Sants de la Pedra, la festa de la piscina, la festa de la pilota o la del carrer de Sant Joan.

Acabant l’estiu i com a tret d’eixida a les Festes de Setembre, la darrera setmana d’agost, ens trobem amb un ampli ventall d’actes com exposicions, xerrades, documentals, actuacions musicals, teatrals i d’altres, rutes de senderisme i btt… tot dins la Setmana Cultural i amb el Mercat medieval i de productes típics i artesans de Quatretonda com a colofó.

Dansà de Quatretonda

Mercat Medieval