GASTRONOMIA I PRODUCTES TÍPICS

Pel que fa a la gastronomia, els plats més típics que podem tastar són els arrossos: l’arròs caldós, l’arròs al forn i la paella; en totes les seues varietats i cada època de l’any amb els respectius productes de temporada (faves, carxofes, fesols, esclata-sangs, floricol, tords…). També cal destacar els pastissos, de tomaca i d’herbes, i les coques, de tomaca i pimentó, de ceba, d’embotit. L’oferta hostalera és amplia i variada, podent trobar tot un ventall d’establiments que vos oferiran les seues especialitats, tant de la cuina més tradicional com de la més convencional.

Pel que fa a la producció agroalimentària, l’embotit i la carn de les nostres carnisseries és coneguada per la seua qualitat i bon tast. També són famosos el pa i les especialitats tradicionals dels nostres forns, com els “besos de nóvia” i les “cristinetes”, els “casamentets”, les mantecades, els pastissets de moniato i els torrons, etc.

L’agricultura ens dóna productes com el vi, l’oli d’oliva i la fruita de temporada com raïm, melons, fruites de pinyol, cítrics, caquis i magranes…, que podem trobar a la botiga de la Cooperativa Vinícola. Tenim també una  exquisita oferta de formatges artesans elaborats per Cooperativa Simona a la casa rural l’Heretat de Pere. Altres productes al vostre abast són la boga o la ceràmica. També la mel produïda pels nostres apicultors amb l’abundant flora de la nostra serra.

Fruita

Arròs al forn

Oli d’oliva

Melons Tendral de Quatretonda