SENDA DE L’AVENC

Senda de l’Avenc


Longitud: 6,8 km
Duració aproximada:
2 h.
Desnivell:
120 m.

Per arribar a l’inici de la senda eixirem des de Quatretonda pel Camí de la Serra fins arribar al paratge conegut com La Febra, a l’encreuament amb el Camí del Pla dels Arenals, a uns 3,2 quilòmetres del poble. És en aquest punt on comença i acaba l’itinerari circular d’aquesta Senda.

Des d’ací haurem de triar: anar a la dreta i tornar per l’esquerra o al revés. En l’explicació que us fem a continuació agafem la primera opció: drecem cap al Pinar de l’Avenc i deixarem el Camí de la Serra per a la tornada.

Així doncs, continuarem pel Camí del Pla dels Arenals fins aplegar amb l’encreuament amb el Camí del Pinar de l’Avenc, el qual agafarem fins aplegar al Pinar de l’Avenc, passant pel Corral d’Alberola, construcció antiga que ha estat restaurada i recuperada.

Senyalització Avenc

Una vegada al Pinar de l’Avenc continuarem pel camí que s’endinsa entre els pins i continua fins al Collet de l’Aire.

El pal de situació del Collet de l’Aire és un punt d’encreuament o contacte de dos senders locals: la Senda de l’Avenc i la Senda de les Caigudes de Pinet. Per continuar l’itinerari cal agafar el ramal de la l’esquerra i continuarem fins aplegar a la coneguda Avenc de Quatretonda.

Després d’haver gaudit d’aquest Avenc i del meravellós pinar que l’envolta, continuem pel camí fins aplegar a l’encreuament amb el camí que puja al Corral de Toni, el qual seguirem fins enllaçar amb la PRV-172. Seguirem per l’esquerra la PRV-172 fins aplegar al Camí de la Serra i a l’encreuament amb el Camí del Pla dels Arenals, punt d’inici del tram circular.

Si t’agrada l’espeleologia aquesta és la teva ruta.
Visita el famós Avenc de Quatretonda.