SENDA DE L’ESCALÓ

Senda de l’Escaló


Longitud: 5,8 km
Duració aproximada:
1’45 h.
Desnivell:
315 m.

Senda SL-CV39

Pins

La Senda de l’Escaló es troba a uns 6.5 Km de Quatretonda. Un bon lloc per començar l’excursió d’este sender és des de l’Alberg-refugi de la Casa de la Bastida. Si continuem un poc avant pel camí de Quatretonda al Pla de Corrals es trobarem en l’encreuament del camí de Pinet (P1) i a l’esquerra trobem el cartell de l’inici del sender.

Ens enfilem cap amunt per una pista ben empinada que va guanyant altura i té trams asfaltats i de terra. Arribem a l’encreuament (P2) i ens deixem a l’esquerra l’Ombria del Xim. Continuem pel camí fins arribar a l’encreuament (P3) del camí i la Senda de l’Escaló on seguirem per la dreta . A pocs metres i desviant-nos (P4) un poc de la senda tenim el Cucó de la Petaca, anomenat així per la gent perquè en agafar l’aigua havien de ficar una petaca per traure l’aigua.

Panell de la senda

Continuem per la senda on es trobem amb els pins més grossos de la Serra. Seguim cap avall i la senda ens du a la Coveta de Mosquit (P5), està a la dreta baixant un poc cap al barranc. Continuem la nostra marxa i baixem fins creuar el barranc de Mosquit i arribem a l’encreuament del camí dels Colls Blancs (P6). Cap a la dreta remuntant una costereta, enfront del Buscarró i seguim baixant fins a l’encreuament (P7), que tant a la dreta com a l’esquerra ens du al camí de Quatretonda al Pla de Corrals. Allí seguim el de la dreta i baixem pel costat de la Mina d’Arena pel Pla de Mora, fins arribar al camí (P9). Després seguim a la dreta pel camí passant pels encreuaments de la pista forestal del Camí de Pinet (P11), fins arribar al P1, on esta situat el panell informatiu del sender. Continuant el camí arribem en pocs minuts al Alberg-refugi de la Casa de la Bastida, punt d’inici del nostre recorregut per la senda homologada de l’Escaló PR-CV39.

Cucó de la Petaca